سقوط آزاد سینما بدون تبلیغات ماهواره ای؟

ساخت وبلاگ

سینماگران معتقدند یکی از دلایل افت فروش فیلم ها، جدا از ماه مبارک رمضان و جام ملت های اروپا، قطع تبلیغات ماهواره ای بوده است.

به گزارش صبحانه، سینماگران معتقدند یکی از دلایل افت فروش فیلم ها، جدا از ماه مبارک رمضان و جام ملت های اروپا، قطع تبلیغات ماهواره ای بوده است. در این زمینه قرار بود سیما پا پیش بگذارد که این رسانه هم هنوز حمایت خود را از سینمای داخلی اعلام نکرده است.

فیلم ها اجازه تبلیغ ماهواره ای ندارند و تلویزیون هم همچنان روی خوش به سینما نشان نمی دهد. دادستانی سر حرفش ایستاده و می گوید قانون باید اجرا شود. فیلم هایی که پروانه نمایش شان صادر می شود، بندی را روی پروانه نمایش دارند که هر زمان فیلم ها از آگهی های ماهواره ای استفاده کنند، امکان پایین کشیده شدن شان از پرده وجود دارد و دادستانی هم تمام توانش را گذاشته که این اتفاق بیفتد. البته فعلا زوم روی شبکهGEM است و بعد از برخورد قاطع قانونی با فیلم «آآآدت نمی کنیم» دیگر فیلمی تبلیغات ماهواره ای از کانال اصلی GEM نداشته است. هر چند این سختگیری ها برای کانال های کودک نیست و همین حالا فیلم هایی در کانال های کودک ماهواره ای تبلیغ می کنند و مشکلی برای اکران ندارند.

فروش فیلم ها در فصلی که با ماه رمضان و برگزاری جام ملت های اروپا و البته ممانعت از پخش تبلیغات همزمان شد، پایین آمده. فروش این فصل سینما، با رونق اکران نوروز، قبال قیاس نیست. سینماگران از این اتفاق ترسیده اند. فیلم رسوایی 2 ده نمکی با همه تبلیغات تلویزیونی اش حدود دو میلیارد فروخته؛ آن هم در زمانی بیش از یک ماه. باقی فیلم هایی که تبلیغات ماهواره ای هم داشتند و امیدوار بودند با حضور ستاره های شان، مثل سالوادور یا 50 کیلو آلبالو خوب بفروشند، با این اتفاقات، در اکران موفق نبودند و به فروش بالایی نرسیدند.

این روزها تنها بارکد است که خوب می فروشد و مصطفی کیایی باز هم در بورس است. این فیلم در 14 روز بیش از دو میلیارد تومان فروش داشته که مطمئنا آن را جزو بالانشینان جدول 95 خواهد کرد. پرفروش ترین فیلم این روزهای سینما، با همه سانسورها و برخوردهای سختگیرانه ای که در مسیر اکرانش ایجاد شد، حذف صدای یاس و ممیزی هایی که بعد از هر سانس نمایش خورد، روزهای خلوت سینما را جانی داده.

اگرچه مصطفی کیایی، کارگردان بارکد از این شرایط راضی نیست و می گوید: «چشم همه اهالی سینما به این است که دوستان مان، آقای مازیار میری و دیگران بروند و رایزنی کنند تا شاید مشکل تبلیغات حل شود. می گویند تبلیغات ماهواره ای نباشد، پس باید تبلیغات تلویزیونی خودمان به قدری باشد که مردم بیایند و فیلم ببینند».

30 ثانیه؛ حداقل 10 میلیون!

این حرفی بود که پیش تر حبیب ایل بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی ارشاد هم درباره اش به «تماشاگران امروز» گفته بود، اما تبلیغات تلویزیونی همچنان 30 ثانیه ای است و حتی صدای امیرحسین مهدویان، کارگردان فیلم ارزشی ایستاده در غبار را هم درآورده. کارگردانی که فیلمش را برای موسسه رسانه ای اوج ساخته و می گوید کاش می توانست تبلیغات ماهواره ای داشته باشد. اما این تیزرهای 30 ثانیه ای که ساعت پخش مناسبی ندارند، در عوض قیمت های نجومی دارند. طوری که توان پرداختش برای سینماگران وجود ندارد.

یکی از کارگردانان سرشناس که همین حالا فیلمی روی پرده دارد و این بار خیلی هم موفق نبوده، می گوید: «راستش همین تبلیغات 30 ثانیه ای در کمترین حالت و با تخفیف بالای 90 درصدی، هزینه ای 10 میلیون تومانی دارند. شما فکر کنید که باید 1000 تا تبلیغ داشته باشی تا بتوانی فیلمت را معرفی کنی. یعنی باید برایش یک میلیارد تومان پول بدهی. این شرایط واقعا کشنده است. تازه تیزرها هم دیده نمی شوند.

همین حالا من شنیده ام 250 تیزر رایگان به فیلم بارکد داده اند و چند فیلم خاص هم آگهی های رایگان داشته اند ولی باز هم خیلی کارایی ندارد. آقایان تولید آن چنانی هم که در تلویزیون ندارند، بیایند آنونس فیلم ها را پخش کنند، مطمئن باشید آنونس فیلم ها برای مردم خیلی جذاب تر از این حرف زدن های بین مجرهای شان است که با آنها می خواهند جدول پخش شان را پر کنند».

تلویزیون در شرایطی این هزینه ها را از صاحبان فیلم ها طلب می کند که شبکه های ماهواره ای GEM برای پخش تبلیغات فیلم های ایرانی قیمت های بسیار پایین تر دارند و تنها در یک مقطع شنیده شد که ارقام بالایی طلب کرده اند. شبکه هایی که به گواهی فیلمسازان تبلیغات بسیار موثرتری دارند لابد چون بیننده بیشتری از سیمای خودمان دارند.

میری: دارند کالای ایرانی را نابود می کنند

مازیار میری، نماینده اتحادیه کارگردانان و تهیه کنندگان که مسئول رایزنی با مقامات قضایی، دولت، رسانه ملی و شهرداری شده تا برای بحران تبلیغات، راهکاری پیدا کند، می گوید گفت و گوهای زیادی داشته اما هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است. او در گپی با «تماشاگران امروز» می گوید: «اول باید بگویم بهار سینمای ایران باعث رونق این صنعت شد. باید همه ما این بهار را به فال نیک بگیریم و تلاش کنیم تا سینما همیشه رونق داشته باشد. فیلم ایرانی مثل یک کالای تولیدی ایرانی است.

قانون اساس کشور همه نهادها را مکلف کرده که از محصول ایرانی حمایت کنند اما الان قوانین طوری است که با کالای ایرانی و فیلم های هنرمندان مان، سختگیرانه تر از یک محصول خارجی برخورد می شود. پرداخت هزینه تیزرها در تلویزیون و تبلیغات محیطی شهری، خارج از توان سینمای ایران است. ما سعی کرده ایم در این مدت هم با مقامات محترم قضایی و هم دولتی صحبت کنیم. خوشبختانه برخورد مناسبی هم از سوی این دوستان با ما شده است. از مدیران جدید تلویزیون هم درخواست ملاقات کرده ایم و خیلی امیدواریم. ولی باید یادمان باشد سینما یک تولید داخلی است و نباید بگذاریم چرخش از کار بیفتد. سینما باعث نشاط و بالندگی می شود و هیجان تولید می کند. این شعف را نباید از بین برد».

او درباره تعرفه های قیمتی و این شایعه که گروهی از سازندگان فیلم های سفارشی با تحریک کردن مدیران باعث شدند تبلیغات ماهواره ای با مشکل مواجه شود، حرفی نمی زند. با این وجود، با از دست رفتن اکران رمضان، یعنی اکران های افطار تا سحر، سینماگران می ترسند اگر مشکل تبلیغات فیلم ها حل نشود فیلم های اکران کلیدی عیدفطر و تابستان هم با شکست همراه شود

وانتوس...
ما را در سایت وانتوس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان vantos بازدید : 90 تاريخ : يکشنبه 13 تير 1395 ساعت: 21:35