بدحسابی صاحبان سینما، معضل تازه تهیه‌کنندگان

ساخت وبلاگ

مدت‏ ها بود که سینماداران از کسادی بازارشان گلایه داشتند و صنعت سینما را صنعتی ورشکسته می‌دانستند که جای سرمایه‌گذاری ندارد.

به گزارش صبحانه، مدت‏ ها بود که سینماداران از کسادی بازارشان گلایه داشتند و صنعت سینما را صنعتی ورشکسته می‌دانستند که جای سرمایه‌گذاری ندارد. آن‌ها دلایل ورشکستگی سینما را کاهش شدید مخاطب و عدم اکران فیلم‌های مناسب و هزینه‌های جاری سرسام‌آور نگهداری سالن‌های سینما عنوان می‌کردند اما حالا وضعیت تغییر کرده است. با استقبال مخاطبان در چند ماهه اخیر از فیلم‏های در حال اکران، در رگ‎های این صنعت در آستانه ورشکستگی خون تازهای جریان پیدا کرده است؛ فیلم‌هایی که به مدد موضوعات ارزشی و تکنولوژی‌های جدید سینمایی، سبب شکوفایی مجدد سینمای ملی شده است. اکران فیلم‌هایی چون بادیگارد، ایستاده در غبار، رسوایی 2 و ... که از کیفیت و موضع خوبی برخوردار هستند موجب شده تا دوباره مخاطبان به «سینما» سلام کرده و رویکرد مثبتی نسبت به آن داشته باشند. اما اکنون سینماداران که با رونق این روزهای سینما، شرایط خوبی را سپری می‌کنند به تهیه‌کنندگان بی‌محبت شده‌اند؛ به‌طوری‌که چندی پیش در پی شکایت تعدادی از تهیه‌کنندگان، هیات‌رئیسه شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما تصویب کرد که با شناسایی سینماهای بدحساب در تهران و شهرستان‌ها، از ارائه فیلم به آن‌ها خودداری خواهد شد.
بدحسابی صاحبان سینما، معضل تازه تهیه‌کنندگان

«سید غلامرضا موسوی»، دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران در این خصوص اظهارکرده بود: بر اساس آیین‌نامه شورای صنفی نمایش و عرف، سالن‌های سینما در سراسر کشور موظف‌ هستند حداکثر دو هفته بعد از پایان نمایش فیلم‌ها، همه سهم تهیه‌کنندگان را تحویل دفاتر پخش دهند. طبیعتاً پخش‌ها نیز موظف‌ خواهند بود وجوه دریافتی را به تهیه‌کننده یا سرمایه‌گذار – حسب قرارداد – منتقل کنند، اما متأسفانه تعدادی از سالن‌ها نه‌تنها نسبت به پرداخت حقوق صاحبان فیلم‌ها تعلل می‌کنند، بلکه هنگام تسویه‌حساب، چک‌های مدت‌دار به پخش ارائه کرده‏اند. در این شکل، حقوق تهیه‌کنندگان که معمولاً و باید هم‌زمان با نمایش فیلم، پرداخت شود به مدت طولانی پرداخت نمی‌شود.

متأسفانه برخی از پخش‌ها نیز به خاطر رودربایستی با صاحبان این‌گونه سالن‌ها و یا عدم امکان شکایت، وجوه را نمی‌توانند دریافت کنند. درنتیجه صاحبان فیلم برای دریافت حقوقشان مدتی باید منتظر بمانند. این در شرایطی است که این صاحبان فیلم خود نیز باید با دریافت مطالباتشان حقوق معوقه‌ای را پرداخت یا نسبت به تولید فیلم جدید اقدام کنند. موسوی خاطرنشان کرده بود: واقعیت این است که صاحبان سالن‌های سینما وجه را نقداً از تماشاگر دریافت می‌کنند و بدیهی است که باید با فرصتی حداکثر یک‌هفته‌ای سهم صاحبان فیلم را پرداخت کنند. وی همچنین از برخورد با صاحبان بدحساب سالن‌ها خبر داده بود.

بدحساب‌ترین سینماها را محروم کردیم

اما «سیدغلامرضا موسوی» که هفته گذشته از نشستی با حضور تهیه‌کنندگان و سرمایه‌گذاران فیلم‌ها در شورای عالی خبر داده بود اکنون نتایج این نشست را اعلام کرد. دبیر هیات‌رئیسه شورای عالی تهیه‌کنندگان در گفت وگو با فارس گفت: تعداد سینماهای متخلف زیاد نیست اما برخی از سینماداران با عدم پرداخت حقوق صاحبان فیلم، کار و کسب‌های جداگانه را راه انداخته‌اند .وی تصریح کرد: البته مسئله به همین مورد ختم نمی‌شود بلکه این سینماداران، افراد خوش‌حساب صنف خود را نیز تحت‌فشار قرار می‌دهند تااز ارائه به‌موقع و تسویه‌حساب آنها نیز جلوگیری ‌کنند. این در شرایطی است که طبق آیین‌نامه شورای صنفی نمایش حداکثر سینماها ظرف دو هفته، پول پرداخت‌شده از سوی مخاطب را باید به پخش‌کنندگان پرداخت کنند و هم‌زمان طی نمایش فیلم هم 90 درصد دریافتی‌ها باید توسط سینماها ارائه شود زیرا گیشه سینما، پول مخاطب را به‌صورت مستقیم دریافت می‌کند اما بعضی از صاحبان سینما چک‌های مدت‌دار ارائه می‏کنند و متأسفانه با پول تهیه‌کنندگان وارد معاملات بعضی غیرشرعی می‌شوند.

پخش‌کنندگان از حقوق تهیه‌کنندگان می‌گذرند

وی درباره اقدام و برخورد پخش‌کنندگان با سینماداران هم توضیح داد: هیات‌رئیسه شورای عالی با توجه به رودربایستی‌های پخش‌کنندگان با این سینماها و برخی رفاقت‌ها، به این تصمیم رسید که در جهت احقاق حقوق تهیه‌کنندگان ، صاحبان فیلم و سرمایه‌گذاران اقدامات را به‌عنوان نماینده صنف تهیه‌کنندگان آغاز کند. متأسفانه برخی از پخش‌کنندگان برای این‌که صاحبان سینماها دلخور نشوند از حقوق تهیه‌کنندگان می‌گذرند و اطلاعات غلط می‌دهند. به‌صراحت اعلام نمی‌کنند که چک مدت‌دار داده‌شده درحالی‌که تمام‌پرداختی‌ها باید نقد باشد و چک روز باشد. در این شرایط هیات‌رئیسه شورای عالی تصمیم گرفت مستقیماً وارد این موضوع شود. تعداد معدود سینمای بدحساب متأسفانه اعتبار سینماهای خوش‌حساب را هم زیر سؤال می‌برد.

معاملات بعضاً غیرشرعی برخی صاحبان سینما

موسوی در پاسخ به این پرسش که سینماهای بدحساب بیشتر در تهران هستند یا در شهرستان‌ها هم گفت: در تهران به جزء معدودی از سینماها بقیه خوش‌حساب هستند اما همین بدحسابی‌ها باعث شده است که سینماهایی که حتی با تأخیر یک‌ماهه حقوق تهیه‌کنندگان را پرداخت می‌کنند طبق آیین‌نامه با آن‌ها برخورد کنیم. اولین اقدام ما ارائه نامه به پخش‌کنندگان بود. در نامه‌ای به کانون پخش‌کنندگان از آن‌ها خواستیم تا به سینما «ساویز» کرج به خاطر بدحسابی فیلم ارائه نشود، اما می‌دانیم برخی از پخش‌کنندگان علیرغم بدهکاری این سینما بازهم به این سینما فیلم ارائه داده‌اند.

تصمیم شورای عالی تهیه‌کنندگان به تصمیم دادستانی ارتباطی ندارد

دبیر هیئت‌رئیسه شورای عالی تهیه‌کنندگان در پاسخ به این پرسش که عده‌ای اقدام شورای عالی تهیه‌کنندگان را در واکنش به اقدام قوه قضاییه و برخورد با تیزرهای ماهواره‌ای می‌دانند هم بیان کرد: این اقدام ارتباطی به مسائل دادستانی ندارد. در این نوع اقدامات تهیه‌کنندگان ضرر می‌دهند نه سینماداران. فیلمی حذف شود تهیه‌کننده فیلم متضرر خواهد شد که البته وخوشبختانه قوه قضاییه این مهم را درک کرد. وی یادآورشد: این تصمیم سه هفته قبل در هیئت‌رئیسه شورای عالی تهیه‌کنندگان گرفته شد و مصوبه آن مربوط به حدود 4 هفته پیش است.

منبع: حمایت آنلاین

وانتوس...
ما را در سایت وانتوس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان vantos بازدید : 126 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت: 17:07